Gjin goals by Sportklup Hearrenfean en NAC Breda: 0 – 0

In het Abe Lenstra Stadion heeft NAC Breda zojuist met 0 – 0 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. Daarmee pakte de Bredase ploeg negen punten uit vijf wedstrijden in de tweede maand van het jaar. Het duel stond vooral in het teken van Anthony Lurling. De 36-jarige aanvaller stapte eind januari over naar sc Heerenveen na een conflict met Gudelj. Tot zijn grote plezier kreeg hij voor het weerzien met zijn vroegere club van coach Marco van Basten een basisplaats. NAC begon sterk aan de wedstrijd, mede door het onwennige spel van de thuisploeg. Doelman Kristoffer Nordfeldt (op een inzet van Adnane Tighadouini), de paal (op een schot van Uros Matic) en arbiter Eric Braamhaar, die geen strafschop zag in de manier waarop Lurling een vrije trap met zijn armen afweerde, voorkwamen een Brabantse voorsprong.Na ruim een half uur kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd. Het slotoffensief tot de rust, met kansen voor Alfred Finnbogason en Rajiv Van La Parra, werd in de 43e minuut abrupt verstoord. De lichtmasten in het Abe Lenstra Stadion vielen uit. Braamhaar besloot de rust vervroegd in te voeren. Na een succesvolle opstart van de lichtmasten konden beide ploegen het duel vervolgen. Na de rust waren de beste kansen voor sc Heerenveen, dat echter niet scherp was in de afronding. Doelman Jelle ten Rouwelaar wilde bovendien van geen wijken weten. Minder positief voor NAC is dat de ploeg Tim Gilissen en Anouar Hadouir zag uitvallen tijdens het duel in Heerenveen, allebei met een hamstringblessure.