NAC Breda wint eindelijk weer eens een uitwedstrijd na 1 – 2 overwinning op Fortuna Sittard

Op deze uiterst zonnige zondagmiddag heeft NAC Breda eindelijk weer eens een uitwedstrijd gewonnen. In het Fortuna Sittard Stadion in Sittard heeft De Parel van het Zuiden vanmiddag namelijk met 1 – 2 gewonnen van Fortuna Sittard. Sjoerd Ars had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. Ars opende in Sittard in de 24e minuut de score. Vier minuten later zorgde Roel Janssen bvanaf de strafschopstip echter al weer voor de gelijkmaker. Toch was het laatste woord aan Ars, die in de 28e minuut de gasten aan de uiteindelijk bevrijdende 1-2 hielp. Daarmee werd het publiek binnen acht minuten getrakteerd op drie goals. NAC, met Ronnie Stam op de rechtsbackpositie en Joeri de Kamps op het middenveld, begon aardig aan de wedstrijd. Een steekpass van Danny Verbeek zette Elson Hooi al binnen drie minuten vrij voor doelman Ferhat Kaya, maar laatstgenoemde kon de inzet keren. NAC mocht de bal hebben van Fortuna, dat zich veelal op eigen helft terugtrok, maar NAC kwam er door haar eigen slordigheid maar lastig doorheen. Na 24 minuten lukte het wel de Limburgse defensie te kraken. Een goede combinatie over meerdere schijven belandde voor de voeten van Stam die op zijn beurt de bal direct voorzette. De bal bleek precies op maat voor Ars, die NAC met een mooie kopbal op voorsprong zette: 0 – 1. Lang kon NAC niet van de voorsprong genieten. Scheidsrechter Kamphuis beoordeelde een duel tussen van Kenny van der Weg en Lars Hutten als een overtreding en legde de bal op de stip. Roel Janssen schoot koelbloedig binnen: 1 – 1. NAC leek niet van slag en ging direct opzoek naar een nieuwe voorsprong. Lang zou het niet duren. Opnieuw was het Ars die na een goede actie van Divine Naah het doel trof: 1 – 2. Niet veel later zou hij bijna zijn derde maken. Eerst leek Ars recht te hebben op een strafschap (Kamphuis zag echter geen overtreding) en even later schoot de spits van dichtbij nét naast. Na rust had NAC het wat lastiger met de Limburgers en creëerde het minder kansen dan in het eerste bedrijf. Elson Hooi was een half uur voor tijd dichtbij de 1 – 3, maar zijn poging werd knap gestopt door Kaya. Ook Mats Seuntjens leek de wedstrijd te beslissen, maar zijn poging ging net naast. Buiten deze kansen waren hoogtepunten spaarzaam in Limburg. Fortuna werkte op haar beurt hard, maar kon eveneens weinig potten breken. NAC leek redelijk eenvoudig overeind te blijven, maar moest in de slotfase toch nog even met de billen knijpen. Een afstandsschot van Youri Loen ging net voorlangs en een vrije trap in de blessuretijd ging via een Fortuna-hoofd tegen de onderkant van de lat. Fortuna Sittard-NAC eindigde hierdoor met de ruststand: 1 – 2. Een noodzakelijke overwinning die snel vergeten moet worden in Breda. Het spel was alles behalve sprankelend, maar de broodnodige punten konden mee de bus in. Door die drie punten staat NAC nu op een zesde plaats in de Jupiler League. Vrijdag komt VVV-Venlo op bezoek. De Limburgers staan op dit moment met één punt meer dan NAC op de vijfde plaats.